Killepitsch Guild

Csütörtök, 2025-07-17, 6:27 PM

Üdvözöllek Vendég | RSS

Nyitólap | Warrior - Fórum | Regisztráció | Belépés
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
Warrior
SybyllaDátum: Péntek, 2010-03-05, 11:59 AM | Üzenet # 1
Őrnagy
Csoport: Users
Üzenetek: 82
Hírnév: 3
Állapot: Offline
Kertek hogy legyen mar egy harcosokkal foglalkozo topikocska is. Mivel nemegesz 5 oram van vonatig es nemigazan tudok barmit is csinalni itt a suliban, igy osszedobok egy kis szosszenetet rolunk. :-)

A harcosok jelenleg 2 szerepet tudnak bevallalni a csoportos bulikban. Tank es DD (Taurin DPS-nek nevezik... Hibasan, de ez nem csoda.). A tank talentaga a Protection, de egy valamirevalo 80-as tank jopar pontot elkolt az Arms es Fury agakban is. A DD viszont mar valaszthat, Arms vagy Fury ag kozul. Az elso 1db ketkezes fegyvert hord, DoTol (Damage over Time) es reakcios skilleket hasznal (pl. Overpower). A Fury mindig 2 fegyverrel szaladgal. Lvl60 alatt 2db egykezessel, utana altalaban 2db ketkezessel, de gyenge gear eseten meg ezutan is elfogadhatoak az egykezesek, kesobb viszont kimeletlenul lemarad DPS teren. A Fury az Arms reakcios taktikajaval ellentetben pontosan beidozitett skillek sorozatat hasznalja ellenfele leamortizalasahoz. Az Armsos az egy-az-egy-ellen csatakat reszesiti elonyben, a Fury viszont jol megvan az egy-a-sok-ellen konfrontaciokban is. Hogy melyiket valasztod, az a sajat stilusodtol fugg.

Kovetkeznek majd kicsit reszletesebb ismertetok az egyes talentekrol az alabbi postokban... :-)

Hozzáadva (2010-03-05, 11:27 Am)
---------------------------------------------
A Tank...
A tanknak 3 nagyon fontos tulajdonsaga van, amelyek a tulelest biztositjak: Armor, HP, Total Avoidance (Dodge+Parry+Block). Ezeken kivul fontos meg szamara 26-56 pont Expertise (214-460 Expertise Rating), lehetoleg 263 Hit Rating (de lehet tobb is a Taunt kisebb Missje erdekeben) es min. 540 Defense (689 Defense Rating). Az Expertisel es Hitel ellentetben a Defenset megeri akar boven ezen ertekek fole vinni, mivel 1 Defense pontonkent megno a Dodge, Parry, Block, es a teged ero talalatok Missje. Sokan vitaznak hogy melyik a jobb megoldas, a Stamina (HP) vagy az Avoidance (Def/Dodge+Parry+Block+Miss)... A magas HP elonye, hogy a magas armorod miatt sok sebzest kell bevinniuk a lenyeknek, teged ert varazslat kevesebb % HP-t vesz le, es nagyobb HP buffered miatt a healerek esetleges nagyobb reakcioideje nem okoz gondot. A magas Avoidance viszont kevesbe megerolteto a healerek szamara, mivel kevesebbszer kapsz be sebzest, igy kevesebbszer kell gyogyitaniuk rajtad. Szemely szerint a ketto otvozeset tartom megfelelonek, kicsit az Avoidance fele huzva. Statok teren a prioritasom Def>Dodge>Stamina>Parry>Block, a gemezes pedig piros Subtle (dodge), sarga Thick (def), kek Solid (stamina), prismatic Thick (def) miutan elertem a 26-os Expertiset.
A talentek teren nincs sok valasztas. Van egy altalanosan elfogadott vaz es kb. 10 pont amit igeny es stilus alapjan lehet szetosztani a maradek kozt. Az enyem konkretan igy nez ki: http://www.wowhead.com/?talent#LVMh0fZhZmItMx0didIzsGo (ez itt link akarna lenni, de nem talalom a linkesites gombot itt a postirasnal) Amit "szokas" modositani rajta, az Arms agon az Imp. Charge es/vagy Iron Will csereje Imp. Heroic Strike es/vagy Imp. Rend-re, Protection oldalon pedig -2pont Shield Specialization helyett Imp. Revenge, vagy Focused Rage helyett Imp. Revenge es maxos Shield Spec. Vannak meg nehanyan akik az Arms agbol elhagynak dolgokat es azt Protectionba koltik, de azok eleg szep mennyisegu DPS-t es fokent Threatot buknak az Impale es Deep Wounds nelkul.
Glypheles viszont picit erdekes... Minor Glyphbol igazabol nincs valasztas... Thunder Clap, Command, Bloodrage. Majornal mar erdekesebb a helyzet. Az alabby Glyphek eletkepesek tanknal: Blocking, Cleaving, Devastate, Last Stand, Shield Wall, Sunder Armor, Taunt. Ez kicsit sok, igy dontenunk kell melyik 3-at is rakjuk fel. Szituacio es szerepfuggo. Ha sokszor kell trasht tankolni, akkor elonyos a Cleave, Sunder Armor, Blocking. Ha a trash nem okoz gondot es a DD-k is figyelnek es nem tamadnak olyanra amire nem kene, akkor a Last Stand, Shield Wall, Blocking a szokasos. Ha olyan csatakba kerulsz, ahol nagyon fontos hogy minden egyes Taunt sikeruljon, sose Misseljen, akkor a Tauntot szukseges feltenni, akar egy masik karara is (bar jelenleg Taurin meg nincs ilyen csata).
Skillek elonyos sorrendje trashre: Shockwave, Thunder Clap, Shield Slam, Revenge (ha hasznaluk a Devastate glyphet, akkor ez a skill teljesen elhagyhato, mert ez mar kevesebb dps-t es tps-t ad), Devastate, es Cleave spam. Bossokra a Shockwave akar teljesen kihagyhato, a TC pedig eleg minden 25-30. masodpercben, Cleave helyett pedig Heroic Strike spam.

Hozzáadva (2010-03-05, 11:28 Am)
A Fury DD...
A Fury DD, ahogy mar irtam 2db ketkezes fegyverrel szokott rohangalni, apritashoz pedig pontosan beidozitett skillek sorozatat hasznalja. Legfontosabb tulajdonsagai a Strength (talentbol adodoan +20% STR-t kap), Critical Rating (mert hat kinek nem kell critical?), Hit Rating (min. 164, de akar 787-ig elmehetsz a ket kezzel valo hadonaszas okozta nagyobb Missed miatt). Szinten elonyos elerni a 26-os Expertiset (214 Expertise Rating) mihamarabb, de annal tobb mar felesleges. Miutan gemezes nelkul is megvan a Hit es Expertise, el lehet gondolkodni, hogy inkabb Armor Penetration koveket hasznalj. De ez T8 elereseig nem lesz eleg effektiv megoldas a sockethianyos cuccok es a keves hit/expertise ratingos bonuszok miatt. Ugyhogy maradjunk csak inkabb az STR/Crit/Exp/Hit koveknel.
A talentek itt se teljesen egyertelmuek, de szinten megvan egy vaz ami altalanos. Jelenlegi talentem: http://www.wowhead.com/?talent#LN0c0fhZhg0oE0uMeRVzAo bar gondolkodtam, hogy leveszem a 2 pontot az Imp. Berserker Rage-rol es rateszem a Heroic Fury-ra es 1-et az Imp. Interceptre. Armson a Heroic Strike perpill csak kitoltes celjabol van, meg jol jon majd picit kesobb. A Parry es a Tactical Mastery pedig PvP, illetve veszhelyzeti tankolas celjabol (pl. a boss utolso par %HP Enrageja alatt teriti le a tankot, akkor egy gyors reakcioval nyerhetsz akar 10s-et is a boss befejezesere a tobbi DD-nek egy pajzs kezbe, def stance, taunt, Shield wall sorozattal). Az elso 2 sor 10 pontja csak es kizarolag az Impale, Deep Wounds, Two-handed Wep Spec talentek felteteleinek eleresehez kellenek. Fury agon szoktak meg az alabbi valtozasokat eszkozolni: Imp. Berserker Rage, Piercing Howl, Cleave, Unbridled Wrath, Imp. Demoralizing Shout, Commanding Presence, Execute talentek kozott maskepp osztjak el a pontokat. Szinten stilus es szituaciofuggo.
Glyphelesnel nincs sok valasztas... Minornak Battle, Bloodrage, Enduring Victory, mivel a tobbi hasznalatahoz nincs meg a Stance felteteled. Majornak meg Whirlwind, Heroic Strike, Cleave. Van meg 1-2 meggondolando glyph, de azok nem novelnek DPS-t, neked pedig az kell minden mennyisegben.
Skillbol nincs sok... Whirlwind, Bloodthirst, Slam (csak ha procol a Bloodsurge talented), Heroic Strike spam. Es kb. ennyiben ki is merult az osszes sebzo skilled amit megeri hasznalni bossokra. Thrash ellen erdekes lehet a Cleave, de itt figyelni kell, nehogy lekapd a tobbi mobot a Cleave+Whirlwind komboddal a tankrol. Joparszor mar megesett, igy nagyreszt felhagytam a Cleaveelessel (kivetel ha boss kozben kell a frissen megjelent addokat nagyon gyorsan leolni).

Hozzáadva (2010-03-05, 11:34 Am)
Az Armsos leirashoz keresnetek kell valaki mast, mert ahhoz nem ertek tulzottan azon felul amit mar az elejen irtam. Amit meg tudok rola, hogy lvl70-ig azt tartottak a legjobb talentnek PvP-re, bar most mar a Fury sincs szerintem lemaradva (a +10 talentpontnak koszonhetoen amit kapsz lvl80-ig).
Ez az egesz szosszenet szinte csak PvE-re ervenyes, a PvP nem az erossegem es nem is igazan neztem utana hogy egy valamirevalo leirast adhassak rola...

A Protection es Fury warriorokra tokeletesen illik az egyik kedvenc WoW-os mondasom:
"Tanking is Strategy, Healing is Art, DPS is Science."

Szoval ha valakinek valami nem tiszta, billentyuzetre fel, es irja meg. Ha tudok segitek. :-)

Hozzáadva (2010-03-05, 11:59 Am)
Utolag visszaolvasva talaltam par dolgot amirol elfelejtettem emlitest tenni...

A tanknak van 3 fontos kepessege... Shield Block, ami +100% block valuet es +100% block eselyt ad 10s-re. Ez annyira beteg skill, hogy folyamatosan aktivnak akarod tudni (leven hogy talentezes utan 40s a CD, igy nem lehetseges, de azonnal ujra bekapcsolod amint lejar a cd :-)). Shield Wall, ami 12s-re minden erkezo sebzest 60%-al csokkent. 4perc CD, igy csak veszhelyzetre hasznalando. Glyphel csokkentheto a CD 1-2 perccel (nem emlekszem pontosan mennyivel), de egyuttal a sebzescsokkentest is leveszi 40%-ra. En inkabb a Cleave glyphet hasznalom ez helyett. Es a Last Stand, ami +30% HP-t ad 20%-re. Vagyis a max HP-d megno 30%-al, es azonnal meg is kapod azt a 30%-nyi HP-t. Nevezheted ezt akar instant healnek is. Azonkivul minden warrior tudja hasznalni az Enraged Regenerationt, ami 10s alatt visszagyogyit rajtad a maxHP-d 30%-at. CD-je 3 perc, igy en mindig a Last Standdal egyszerre hasznalom, a megnovekedett maxHP miatt (igy vegulis tobbet gyogyit).

A furynak pedig jo kepesseg a Death Wish. Talentezes utan 2min1sec a CD es aktivalaskor 30s-re +20% sebzest kapsz mindenre, de egyuttal a teged ert sebzes is megno 5%-al. De ugye kit zavar a +5% kapott sebzes ha a boss a tankot uti? :-) Szinten jo skill a Recklessness, ami a kovetkezo 3 skilledet automatikusan criticalla minositi elo. Tudnivalo, hogy a Whirlwind egymaga le tudja kapni mind3 stackot a buffrol, mivel 4 celpontba sebez, fejenkent 2x (vagyis osszesen 8x). CD-jere nem emlexem, de 3min vagy tobb.

"Tanking is Strategy, Healing is Art, DPS is Science!"
"It's a good day to die!"

SybyllaDátum: Szerda, 2010-04-14, 6:56 PM | Üzenet # 2
Őrnagy
Egy kisse megkesett ez a buzditas... Es jol tukrozi mekkora igeny van ilyen temakra...
Es egyuttal modositanam a gemezesi reszeket is...

Fury: Hit nem kell. Vagyis a hit kell, de nem kell gemezni. Eleget adnak a cuccok maguktol is. Expertise szinten nem kell... Vagyis expertise kell, de meg mindig nagyobb dps-t ad az str vagy str+crit ko, mint az expertise. Naxxban meg egyre tobb az Expertiset ado cucc, szal egy ido utan mar azok magukban is adnak eleget...

Tank: Hit es Expertise nem kell... Vagyis a Hit meg Expertise kell, de nem fontos gemelni. Problemat a hianyuk csak akkor fog okozni, ha nagyon szerencsetlen leszel es az elso 2-3 utesed zsinorban miss/dodge/parry lesz es ezert lerantjak a mobot. Utana lazan tolsz olyan threatot, hogy nehany miss/dodge/parry vegul nem oszt nem szoroz. Inkabb menj Def/Dodge/Stamra, izles szerint.

Szinten modositanek picit a tank reszen az allabbiakban: Kicsit valtoztattam a prioritasaimon... Elso az avoid, hp csak utana. Vagyis sok-sok def/dodge/parry akarmilyen kombinacioban, stam csak a kimondottan kek socketekbe. Ennelfogva visszacsereltem az Essence of Gossamer-t (111 stam, chance 140dmg shield/10s/1-2m) a 70-es Empyrean Tortoise-ra (40def, use 165dodge/20s/2m). Igy most a defensem buff meg egyebek nelkul 565 koruli.

LysoraDátum: Péntek, 2010-04-16, 9:40 PM | Üzenet # 3
Ezredes
Csoport: Administrators
Üzenetek: 150
Hírnév: 1
Hmmm

dudunál nem kell def, amit okosok mondanka, de nem értem a matekját, miért... sad
Elvileg annyival csökken a talent miatt a critchance-e a bossnak, h nem kell, az én olvasatomban, de akkor sem találom ezt pontosan leírva...

Tudom, ez nem warris kérdés, de hátha tudod... tongue Tank-tank cool

Az ördög nem alszik... legalábbis nem akárkivel.

SybyllaDátum: Szombat, 2010-04-17, 1:45 PM | Üzenet # 4
Őrnagy
Elvileg (Tauri rlz, raksetudja valoban ilyenre allitottak-e be) minden mob es boss crit eselye 5%. Ehhez jon minden szintkulonbseg utan +0.2%. A koponyas raidbossok +3 szintnek felelnek meg az aktualis jatekoshoz kepest. Jelen esetunkben 83. Tehat (83-80)*0.2+5=5.6% esely van hogy critel. A talentod amit ingame is linkeltem (Survival of the Fittest) maxra talentolva 6%-al csokkenti a teged ert crit eselyet.
Mire jo a Defense: Csokkenti a teged ero criticalok eselyet, noveli a teged utok Miss eselyet, noveli a Dodge-dat, noveli a Parry-dat, noveli a Block-od eselyet. Namarmost mivel Te durid vagy, nincs se Parry-d, se Block-od es a crit is mar 0%-ra van csokkentve. Ennelfogva a Defense nalad csak a Dodge-t noveli es az ellenseg Miss-jet. Egy warriornak, aki minden elonyet kihasznalja, kb. 0.050% avoidanceot ad, a Dodge 0.053%-ot, Parry 0.043% (korul, erre a szamra nem emlexem pontosan). Ebbol adodoan neki megeri Dodge helyett a Defense-t is novelni, mig egy duridnal, hasrautesszeruen mondom, kb. 0.03X% korul adhat. Ebbol is latszik, hogy neki inkabb Dodge-ot kell szereznie Defense helyett. Egy duridnak ugyanugy megteszi, vagy inkabb elonyosebb is az Agility a Dodge helyett, mert mig minden kaszt 45.25-os szorzoval alakitja a Dodge ratingot Dodge%-a (45.25pont/1%), addig az egyes kasztok kulonfele szorzoval alakitjak az Agility-t (durid 47.84, warrior 84.74). A duridnal az Agility egy hajszalnyit kevesebb Dodge%-ot ad, de azonkivul ad Armort es Crit%-ot is (mint utolag rajottem, AP-t csak Cat Formban ad, Bare-ban az STR adja).
Remelem segitett es elegendo is volt a magyarazat...

ThordisDátum: Kedd, 2010-07-13, 0:21 AM | Üzenet # 5
Közlegény
Üzenetek: 7
Hírnév: 0
Elolvastam az egészet smile Szerintem nagyon jó kis tippek vannak itt! Köszi szépen, néhány dolgot meg is fogadok. Viszont van egy bevállt talentem amit valamiért nem akarok megváltoztatni. De akinek nincs még semmilyen tuti megszokott talentje annak ez amit Sybylla leírt szerintem tuti smile Thx a topikot!

SybyllaDátum: Kedd, 2010-08-17, 1:22 AM | Üzenet # 6
Őrnagy
Hat valoban nehezkes kicsit vele a fejlodes sztem... Legalabbis igy hunta+dk huzas utan ilyen emlekek gyotornek. De igy vagyok most a druidaval is. Bar ezzel sem veszes 1v1-ben, de ha mar 2-3 mob nekem ugrik akkor vagy megizzasztanak, vagy Shadowmeld a vege. A cica sajna tul torekeny, a medve meg lassu :-P.

Hozzáadva (2010-08-17, 1:22 Am)
Kis kiegeszitesek:

Prot:
"Idealis" boss rota: Shield Slam --> Revenge / Devastate --> Revenge / Devastate --> Shockwave / Demoralizing Shout / Thunder Clap / Concussion Blow (amelyik eppen nincs cd-n es leghamarabb lejonne a bossrol) <<-- lenyegeben ezt ismetled a vegtelensegig ugy, hogy amint lejon a Shield Slam cd-rol (letelik a 6s cd vagy procolt az ingyenes Shield Slam talent) elolrol kezded. Termeszetesen egesz ido alatt Heroic Strike spam. Ha mozogni kell a bossal, vagy figyelni valamely skilljere, akkor inkabb sz*rj a rotara, nehogy ez miatt halj meg. Ha nem benazol nagyon sokat a skilljeid hasznalataval, akkor nem lesz gond a threatoddal (jo, talan az elso 10-15 secben nagyobb ra az esely). Ha netan megis gondok szoktak akadni a threattal az elso par masodpercben, vagy a dps turelmetlen es ezert eloz le, akkor ne felj huntaktol Misdirection-t es rugoktol Tricks of Trade-t (vagy hogy hivjak pontosan) kerni. Sot, legjobb ha koveteled, ezzel egyuttal szokjak is csak meg hogy azert van az a skilljuk, hogy segitsek vele a tankot, nem pedig csak disznek. Ha kulonfele okaok miatt gond van a threattal es varniuk kell 4-5 secet a dps-el mert lerantanak, akkor 4-5 secig 0 dps-uk van. De ha azonnal kezdeskor tesznek 1-1 ilyent tankra, akkor bar buktak azt a 1.5 secnyi gcd-t, de a maradek 2.5-3.5 secben akar szivuket-lelkuket beleadhatjak, mert amit threatot termelnek, azt mind a tank kapja meg, ezzel is novelve elonyet egeszen a kezdestol.

Alternativak a Demo Shout debuffra: 1.) egy masik warri biztositja, 2.) retri pala Vindication talenttel, 3.) der-medve durid ugyanilyen nevu skillje, 4.) valami mas amit nem ismerek...
Alternativak Thunder Clap debuffra: 1.) egy masik warri biztositja, 2.) feral durid Infected Wounds talenttal, 3.) dk Improved Icy Touch talenttal, 4.) prot pala judgementjei egy sztem amugyis fontos talentjebol...
Mit lehet ebbol leszurni: Ha tudod hogy van egy masik jatekos a raidben akinek megvannak a megfelelo talentek es a bosst fogjak utni, akkor nyugodtan kihagyhatod oket, mert az efektjeik nem stackelodnek, csak a legerosebb fejti ki a hatasat.

Arms:
Tovabbra sincs kulonosebben hasznalhato infom...
Egy eszrevetel viszont: Ismeros 3-3.4k gs-es warrija arms-on nagyobb dps-t tolt mint fury-n ugyanazzal a gearral. 25-os raiden viszont az utobbi idoben a jo fury warrit (jo talent, jo glyphek, jo kezeles) csak rugo, lock es esetleg mage tudta verni dps-ben azonos gs szinttel. Legalabbis masok nem tudtak fenyegetni ahol voltam.

Fury:
Egy professionalis MS Excel tablazat dps warriorok szamara. DPS szamolo, gearosszehasonlito...
http://www.vodka-guild.net/landsoul/
Improved Heroic Strike talentet eddig csak "mert ugyis kell kolteni valamire"-kent emlegettem... Valojaban nagyon fontos talent az arms agon, ha mar ugyis kolteni kell valamire... Ott van a legjobb helye annak a 3 talentpontnak.
Mivel a reidjeinken lenyegeben mindig van feral durid, igy erosen gondolkodtam hogy kicsit modositsam a talentomat, valami ilyenre
http://www.wowhead.com/talent#LG0f0fhZhxxoqVu0eRczAo
A kulonbseg lenyegeben annyi, hogy a kulonfele 1-pontos lenyegtelen talentekrol (Piercing Howl, Improved Intercept, Heroic Fury) es a Rampegerol (pont a feral duridok miatt) levettem a pontokat es raraktam az Enragera. Indok: a Rampage es a duridak Leader of the Pack talentjei nem stackelodnek. Nekik lenyegeben "letfontossagu", nekunk (fury warrik) nem annyira. Es olyan visszajelzeseket kaptam, hogy az Enrage procolhat mindennemu sebzesrol (kapott garantaltan, de volt aki szerint az altala bevittbol is). Ez erosen bugszagu, mivel blizzen csak teged ert targetolt sebzesbol procolhat. Ezt ugy ertem, hogy nem procolhat aoe sebzesekbol, sem multi target sebzesekbol (pl. Cleave masodlagos talalataibol vagy Multi-Shotbol), sem enviro sebzesbol (pl. naxx Sapphiron allando sebzesebol), sem DoT-okbol. Viszont ha valoban procol, akkor eleg suru uptimeja lesz, es az a 4 talentpontbol adodo +8% dmg eleg szep eredmenyt produkalhat. Ezt mondjuk tesztelnem kene, de tul lusta vagyok. :-P

LysoraDátum: Szombat, 2010-08-21, 3:35 PM | Üzenet # 7
Ezredes
Végre northon a warrim jeee
lassan kellene majd egy fullos Fury talent... Syyyyyyyyb lécci tongue

SybyllaDátum: Hétfő, 2010-08-23, 11:16 AM | Üzenet # 8
Őrnagy
Milyen celra? :-)
Raidelni, HC-zni valami olyasmit amit az elejen irtam.
Fejlodni meg valami ilyet mint ez
Code
http://www.wowhead.com/talent#LN0hzfhZhxxcVVuMxRVzVo

De ha ugy erzed, hogy eleg jol birsz tomegek ellen harcolni, akkor az Unbrindled Wrath-rol es/vagy Improved Berserker Rage-rol atcsoportosithatsz pontokat az Improved Cleave-re.

SybyllaDátum: Vasárnap, 2010-09-05, 4:11 PM | Üzenet # 9
Őrnagy
Ne uss tomeget. :-P 1-2 (max 3) mob egyszerre boven eleg sztem. Alig lassabb osszessegeben, de sokkal biztonsagosabb.

LysoraDátum: Vasárnap, 2010-09-26, 11:04 AM | Üzenet # 10
Ezredes
Na olyanba nyúlok bele, ami Syb területe... akiknek hiányzik azoknak gear-lista, stb ami beszerezhető...

Back: Durable Nerubhide Cape 80/200 Epic - LW
Cloak of the Enemy 80 Rare -The Nexus HC
Cloak of Peaceful Resolutions 78 Rare - The Wyrmrest Accord - Honored
Bloodbane's Resolve - Quest
Earthbound Cape 72 Rare - BOE
Cloakk of Tormented Skies 76 Uncommon - Quest
Centrifuge Core Cloak 80 Rare - The Oculus 5-man

Chests

Ziggurat Imprinted Chestguard 80 Rare - Drak'Tharon Keep Hc
Icebane Chestguard 80 Epic - BS
Breastplate of the Solemn Council 80 Rare - The Wyrmrest Accord - Revered
Sun-Emblazoned Chestplate 80 Rare - Halls of Stone Hc
Reanimated Armor 80 Rare - Utgarde Pinnacle
Silver-Plated Battlechest Rare - Quest
Breastplate of Undeath 80 Rare - Hc
Agin's Crushing Carapace 78 Rare - BOE Drop
Ivory Reinforced Chestguard 76 Rare - The Kalu'ak - Honored

LysoraDátum: Vasárnap, 2010-09-26, 11:06 AM | Üzenet # 11
Ezredes
ENCHANTOK

Cloak : Titanweave : +16 Defense Rating
Mighty Armor : +225 Armor
Superior Agility : +16 Agility

Chest

Major Health : +200 Health
Greater Defense : +16 Defense Rating
Super Stats : +8 All Stats

SybyllaDátum: Szombat, 2010-10-02, 11:20 PM | Üzenet # 12
Őrnagy
Hogy egy picit bovebb legyen az enchant lista...

Tank:
Head:
Arcanum of Stalward Protector // stam, def // Argent Crusade Revered
Shoulder:
Greater Inscription of the Pinnacle // 15 def, 20 dodge // Sons of Hodir Exalted
Lesser Inscription of the Pinnacle // 10 def, 15 dodge // Sons of Hodir Honored
Master Inscription of the Pinnacle // 15 def, 60 dodge // Inscription only // 1 Snowfall Ink
Greater Inscription of the Gladiator // 30 stam, 15 resi // PvP // 10k Honor
Cloak:
Enchant Cloak - Titanweave // 16 def // Enchanting // 2 Titanium Bar, 8 Infinite Dust, 2 Dream Shard
Enchant Cloak - Mighty Armor // 225 armor // Enchanting // 15 Infinite Dust, 2 Greater Cosmic
Chest:
Enchant Chest - Defense // 22 def // Enchanting // 10 Infinite Dust, 1 Eternal Earth
Enchant Chest - Super Health // 275 hp // Enchanting // 20 Infinite Dust, 4 Greater Cosmic
Wrist:
Enchant Bracers - Greater Stamina // 40 stam // Enchanting // 4 Greater Cosmic, 1 Abyss
Fur Lining - Stamina // 102 stam // Leatherworking only // 1 Arctic Fur
Hand:
Enchant Gloves - Armsman // 10 parry, 2% threat // Enchanting // 2 Dream Shard, 8 Eternal Earth
Glove Reinforcements // 240 armor // Leatherworking // 4 Heavy Knothide Leather, 3 Primal Earth
Reticulated Armor Webbing // 885 armor // Engineering only // 4 Saronite Bar, 2 Eternal Earth
Hand-Mounted Pyro Rocket // 1654-2020 fire dmg, 45s CD // Engineering only // 6 Saronite Bar, 4 Eternal Fire
Belt:
Eternal Belt Buckle // 1 prismatic socket // Blacksmithing // 3 Saronite Bar, 1-1 Eternal Earth+Water+Shadow
Legs:
Frosthide Leg Armor // 55 stam, 22 agi // Leatherworking // 1 Frozen Orb, 2 Arctic Fur, 2 Nerubian Chitin
Jormungar Leg Reinforcements // 55 stam, 22 agi // Leatherworking only // 2 Jormungar Scale
Boots:
Enchant Boots - Greater Fortitude // 22 stam // Enchanting // 3 Lesser Cosmic, 3 Infinite Dust
Enchant Boots - Tuskarr's Vitality // 15 stam, minor runspeed // Enchanting // 10 Infinite Dust, 2Greater Cosmic, 2 Dream Shard
Rings:
Enchant Ring - Stamina // 30 stam // Enchanting only // 8 Ifinite Dust, 1 Greater Cosmic
Weapon:
Enchant Weapon - Mongoose // procos haste, procos 120 agi // Enchanting // 6 Void Crystal, 10 Large Prismatic Shard, 8 Greater Planar, 40 Arcane Dust
Enchant Weapon - Exceptional Agility // 26 agi // Enchanting // 4 Dream Shard, 4 Eternal Air
Shield:
Enchant Shield - Defense // 20 def // Enchanting // 6 Infinite Dust, 6 Eternal Earth
Enchant Shield - Major Stamina // 18 stam // Enchanting // 15 Arcane Dust
Titanium Plating // 81 blockvalue, -50% Disarm duration // Blacksmithing // 4 Titanium Bar, 4 Eternal Shadow

Keszultem meg hogy anyagarat is szamolok mindegyikhez, de 2 nap alatt nem birtam idot es foleg elszantsagot szerezni hozza. Kenytelenek lesztek magatok. Nem csak ezek leteznek, de kiszortiroztam a szerintem legjobbakra, amelyek vegulis izles targyai (valaki hp-t akar, valaki defenset, stb.). Ha valaki ismer meg valamit ami szerinte erdemes a listara, irjatok nyugodtan.
Szintugy tervben van a dps lista is, de az meg gazosabb lesz. Sokkal tobb dolgot kell belefoglalni, mar csak azert is, mert az sokkal kenyesebb tema tud lenni ha igazan belemerul az ember.

Hozzáadva (2010-10-02, 11:19 PM)
DPS:
Head:
Arcanum of Torment // 50 ap, 20 crit // Ebon Blade Revered
Shoulder:
Greater Inscription of the Axe // 40 ap, 15 crit // Sons of Hodir Exalted
Lesser Inscription of the Axe // 30 ap, 10 crit // Sons of Hodir Exalted
Master Inscription of the Axe // 120 ap, 15 crit // Inscription only // 1 Snowfall Ink
Cloak:
Flexweave Underlay // 23 agi, ejtoernyo // Engineering only // 12 Frostweave Cloth, 1 Overcharged Capacitor
Enchant Cloak - Major Agility // 22 agi // Enchanting // 8 Infinite Dust, 2 Greater Cosmic, 2 Dream Shard
Chest:
Enchant Chest - Powerful Stats // 10 all stat // Enchanting // 4 Dream Shard, 4 Abyss Crystal
Enchant Chest - Super Stats // 8 all stat // Enchanting // 4 Infinite Dust, 2 Lesser Cosmic
Wrist:
Fur Lining - Attack Power // 130 ap // Leatherworking only // 1 Arctic Fur
Enchant Bracers - Greater Assault // 50 ap // Enchanting // 24 Infinite Dust, 6 Greater Cosmic
*Enchant Bracers - Expertise // 15 expertise // Enchanting // 14 Infinite Dust, 3 Greater Cosmic
*Enchant Bracers - Striking // 38 ap // Enchanting // 6 Infinite Dust
Hand:
Hand-Mounted Pyro Rocket // 1654-2020 fire dmg, 45s CD // Engineering only // 6 Saronite Bar, 4 Eternal Fire
Hyperspeed Accelerators // 340 haste 12 secre, 60s CD // Engineering only // 6 Saronite Bar, 4 Eternal Air
Enchant Gloves - Crusher // 44 ap // Enchanting // 20 Infinite Dust, 4 Greater Cosmic, 1 Dream Shard
*Enchant Gloves - Greater Assault // 35 ap // Enchanting // 6 Infinite Dust, 1 Greater Cosmic
*Enchant Gloves - Precision // 20 hit // Enchanting // 4 Greater Cosmic
*Enchant Gloves - Expertise // 15 expertise // Enchanting // 12 Infinite Dust
Belt:
Eternal Belt Buckle // 1 prismatic socket // Blacksmithing // 3 Saronite Bar, 1-1 Eternal Earth+Water+Shadow
Legs:
Icescale Leg Armor // 75 ap, 22 crit // Leatherworking // 1 Frozen Orb, 2 Arctic Fur, 2 Icy Dragonscale
Nerubian Leg Reinforcements // 75 ap, 22 crit // Leatherworking only // 2 Nerubian Chitin
Boots:
Nitro Boosts // 24 crit, usera movespeed buff // Engineering only // 6 Volatile Blasting Powder, 6 Handful of Cobalt Bolts
Enchant Boots - Tuskarr's Vitality // 15 stam, movespeed // Enchanting // 10 Infinite Dust, 2Greater Cosmic, 2 Dream Shard
Enchant Boots - Greater Assault // 32 ap // Enchanting // 4 Greater Cosmic, 4 Dream Shard
*Enchant Boots - Icewalker // 12 hit, 12 crit // Enchanting // 8 Infinite Dust, 1 Crystallized Water
*Enchant Boots - Assault // 24 ap // Enchanting // 4 Infinite Dust, 4 Lesser Cosmic
Rings:
Enchant Ring - Assault // 40 ap // Enchanting only // 8 Infinite Dust, 1 Greater Cosmic
Mainhand weapon:
Enchant 2H Weapon - Greater Savagery // 85 ap // Enchanting // 6 Infinite Dust, 2 Greater Cosmic
Enchant Weapon - Berserking // procos 400 ap -5% armor // Enchanting // 12 Infinite Dust, 4 Greater Cosmic, 4 Dream Shard, 10 Abyss Crystal
Enchant 2H Weapon - Massacre // 110 ap // Enchanting // 40 Infinite Dust, 6 Greater Cosmic, 6 Abyss Crystal
Enchant Weapon - Mongoose // procos haste, procos 120 agi // Enchanting // 6 Void Crystal, 10 Large Prismatic Shard, 8 Greater Planar, 40 Arcane Dust
Offhand weapon:
Enchant 2H Weapon - Greater Savagery // 85 ap // Enchanting // 6 Infinite Dust, 2 Greater Cosmic
Enchant Weapon - Berserking // procos 400 ap -5% armor // Enchanting // 12 Infinite Dust, 4 Greater Cosmic, 4 Dream Shard, 10 Abyss Crystal
Enchant 2H Weapon - Massacre // 110 ap // Enchanting // 40 Infinite Dust, 6 Greater Cosmic, 6 Abyss Crystal

Hozzáadva (2010-10-02, 11:20 PM)
*-al jeloltek a "csoroember encsanytya"-k (a valoban nagyon olcso enchak), vagy erosen opcionalis enchantok (pl. annyi hianyzik a cap-hoz)
Tobb helyen lathatoak valasztasi lehetosegek. Tobbnyire izles kerdese, hogy gembol, enchabol vagy gearbol oldja-e meg az adott ember a hit/exp-capot. Tobb helyen van gyengebb es erosebb verzio is ugyanarra a helyre, megsem kapta meg a "csoroember encsanytya" kituntetest. Ez annak koszonheto, hogy az erosebb verziohoz sok (4-10) Abyss Crystal szuksegeltetik, aminek darabja 200g+. Az osszes tobbihez csak az olcsobb anyagokbol kellenek, amit akar farmolni is lehet. Osszeszeded a zold cuccokat amik esnek fejlodes/dejlizes/farmolas kozben, es ahelyett hogy az npc-nek adnad el, megkered az egyik enchantos ismerosodet / klantarsadat, hogy torje be neked oket.

Miert fontos a gemezes es enchantolas: Egy socketeket tartalmazo geart ha nem gemelsz legalabb zold minoseguekkel, vagy nem enchantolod fel, legalabb a gyengebb verziokkal, az kb. 1 egesz szintnyi leertekelodest jelent. Pl. egy naxx25-os cucc encha nelkul olyan mintha csak naxx10-es verzio lenne. Ha vannak benne socketek de nincs bele meg gem se teve, akkor legjobb esetben is csak egy eros HC kek cucc... IRL parhuzam: Ha nem tartod karban a felszerelesedet (gem+encha), akkor az csak egy utott-kopott cucca valik, ami nem fog jo szolgalatot tenni szukseg eseten (nem hozod azt az eredmenyt ami varhato lenne toled), es ezzel tarsaidat hatraltathatod, akar veszelyeztetheted is (szuksegesnel tobb halal, vagy wipe).

JozsÓaliasFruscIDátum: Kedd, 2011-01-25, 10:11 PM | Üzenet # 13
Közlegény
Üzenetek: 4
Nos Gergő még anno valamikor megkért, hogy irjak az ARMS wariról.

Én inkább PvP beállitottságú vagyok, igy instában is sajnos pvp gearrel talentel hentelek, viszont igy se rossz a dps-em :PP Viszont ha valaki tényleg Pve talentet csinál és normális pve gearje van, akkor naxx25ön sima ügy a 3k dps..... vagy több biggrin
A lényeg, hogy a periodikus sebzések mind ki legyenek talentolva. Improved (vagy milyen) Rend, Deep Wounds (ez a legutolsó crited nagy százalékát sebzi kb 5 sec alatt), Blood Frenzy(+50% bármely periodikus sebzéshez), és ha jól tudom van egy negyedik is, de annak sajnos nem tudom a nevét smile Már eleve a Rend és a Deep Wounds nagy sebzést okoznak.
Ütés namber 1:
Peridokis sebzésből következik, Overpower. Három talent is van rá: 1. Improwed(vagy milyen) Overpower: +50% crit chance erre az abilityre (magyarán ha van 25%crited, akkor az overpowernek 75%-a van, hogy criteljen). 2.Taste for Blood: akárhányszor sebez a rend, lehetőve teszi, hogy használhasd az Overpowert 6 vagy 8 secig (mert ugye eddig csak dodge-nál vagy minél is engedte, de az pve-n elég ritkán fordul elő, szóval mindenképpen érdemes kitalentolni). 3. Unrelenting Assault csökkenti az Overpower cd-jét 2 sec-re, szóval amikor a Rend sebez, rögtön lehet nyomatni smile
Ebből az a tanulság, hogy a Rend mindig legyen a targeton, mert sebez(nem kicsit) és lehetővé teszi, hogy használhasd az Overpowert.
Ütés namber 2:
Mortal Strike. Erre 2 talent van. Az egyik elég evidens, lehetővé teszi, hogy legyen egyáltalán ilyen abilityd. A második pedig csökkenti a cd-jét és növeli a damage-t. KÖTELEZŐ! smile
Ütés namber 3:
Még véletlenül se a Heroic Strike. A Heroic Strike zabálja a rage-t (15rage), mellesleg a normál ütés helyett van. Tehát tételezzük fel, hogy egy normál ütés ad 10 rage-t. Ha Heroic Strike-al ütsz, akkor az 15 rage + a termelendő rage, ami minimum 25 rage. Ezért nem is érdemes kitalentolni, mert annyira nem "Boaaa de marha nagy szám!" Persze olyan esetben, ha épp nem töltött be az Overpower, vagy a Mortal Strike cd-n van és rengeteg raged van (min60) akkor belefér, de nem dob sokat rajta.
Nos a 3. ability a Slam. Talent nélkül 1.5 sec a cast ideje, viszont van rá egy fasza kis talent ami lecsökkenti 0.5-re. Mivel Pve-ben nem kell ennyit fukorászni ez igazán belefér. Sebzése nem hatalmas, de csak 15 rage-be kerül, és nem megy a normál ütés kárára.

Akkor vázolok egy rotációt:
1. Charge (érdemes kitalentolni a Juggernaut-ot, ami lehetővé teszi, hogy combatban is nyomathasd, és az Improwed Charge-ot ami (ha jól tudom) 10 rage-el többet termel, ha használod)
2.Rend (10 rage)
3.Slam (15 rage)
4.Overpower (5 rage)
5 Mortal Strike (30 rage)

ééééés ezt előről és előről (remélem az evidens, hogy a charge csak az elején használandó smile )

Mellesleg ott van még a Sweeping Strikes nevezetű talent, ami egy abilityt ad. Ez annyt tesz, hogy egyszerre 2 ellenfelet sebzel a következő 5 ütésed erejéig.
A másik pedig a kedvencem, a Bladestorm smile ezt a fent emlitett Sweeping Strikes-al érdemes használni. Mivel a BS eleve 4 ellenfelet sebez, ha +rajta van a Sweeping Strikes akkor 8at (persze ha 4en állnak előtted, akkor mindegyik dupla sebzést kap)
VIGYÁZAT NAGYON AGGROZIK ! Ha esetleg egy kezdő tanknál nyomod be halott vagy, mert szétcincálnak a mobok.

Fegyverek:

3 féle talent van fegyverekre:
- 2hand Sword: 5 % esély, hogy egymás után kétszer üssön normál támadást (hasonló, mint rugónal a Hack and Slash)
- 2hand Axe, Polearm: +5% crit
- 2hand Mace: 15%-át ignorálja az ellenfél armorának
Én személyszerint inkább Axe párti vagyok, mivel minnél több a crit annál jobb, és a Deep Wounds is könnyen frissül smile

Ja meg a gemelés.
Strenght(ap), Agility(crit), Hit rating(hogy eltaláld egyáltalán amit ütsz :D) - igazából ezekre érdemes smile
-ap-s gemek fölöslegesek, mert 1 strenght = 2 attack power, és általában olyan gemek vannak, hogy 16 str, 32 ap, 8str 16hit rating,16ap 16hit rating

Encsantokból ugyanazt amit gemekből ... glyphek meg hát ... izlések és pofonok

Nos egyenlőre ennyi, majd egy talentfa féleséget be próbélok linkelni, bár már mindenhol gagyi 5éveseknek való lvl 85ös 35pontos talentfák vannak.

Ha hülyeséget irtam, vagy valamit kihagytam sikitsatok biggrin

Az üzenetet módosította: JozsÓaliasFruscI - Kedd, 2011-01-25, 10:17 PM

SybyllaDátum: Szerda, 2011-01-26, 8:00 PM | Üzenet # 14
Őrnagy
Van 1-2 apro eliras, de nem lenyegesek, igy nem reszletezem oket. Azon felul a Slam sajnos a sima utes karara megy, csak nem annyira nagyon mint a Heroic Strike. Ugy nez ki korabban nem irtam le reszletesen, ugyhogy kovetkezzen most: Mint minden kasztnal, ha elkezdesz valamit castolni, akkor az autoattack megall. Sajnos ide tartozik a 0.5seces Slam is. Egy 2kezes fegyvernel (3.4-3.7s) nem tulzottan eszreveheto a 0.5s halasztas, de azert megiscsak ott van. Emiatt is en inkabb egy prioritasi listat hasznalnak rotacio helyett armsnal.
1. Rend, ha kevesebb mint 3sec a hatralevo ido
2. Overpower
3. Execute
4. Mortal Strike
5. Slam

Joparan ki szoktak hagyni az Execute skill pve-n. Pedig eleg utos egy skill ha olyankor hasznalod amikor tele vagy rage-vel, foleg ha meg nincs is egy hudekitudjamilyen gearod (sajnos az egyetlen valamirevalo warrior skill ami nem erosodik a gearral). Arms Warriornak van jo melyen egy Sudden Death talentje, ami engedelyezi az Execute hasznalatat 20% hp felett is ha beprocol (nemtom pontosan mibol).

Fegyotalentek: A Two-handed Sword Specializationt nemigazan szoktak hasznalni. Ha jol emlexem, akkor ez csak a sima utesekbol procolhat, ezert is gyengebb a tobbihez kepest. Az esetek tobbsegeben a Poleaxe es Mace Specialization kozul valasztanak, sokminden mast figyelembeveve (a nemannyira profik meg foleg az aktualis fegyveruk szerint valasztanak). A Mace nagy elonye PvP-n van, mert ott nem nagyon vannak ArPen-es cuccok, igy a +15% eleg nagy bonusz, de ugyanugy jo PvE-n is, mert ott meg kevesebbet kell cuccbol osszeszedni hogy jo magas legyen az ertek. Szemely szerint nem tudnak egyertelmu "legjobb" valaszt adni. Mig nem volt Ulduar, addig a Poleaxe verzio volt a tuti, mert a legerosebb ketkezes fegyver KT fejszeje volt. Ulduarban meg nemtom mifele cuccok esnek, igy nemtom mi a legjobb. Mindenesetre ha a fegyo nem szamitana, akkor en valszeg 40-45% crit utan a mace-t hasznalnam, olyan magas ertek mellett mar nem olyan nagy valtozas a +5%.

JozsÓaliasFruscIDátum: Szerda, 2011-01-26, 10:28 PM | Üzenet # 15
Közlegény
Üzenetek: 4
Az execute mégis hogy kerül oda? biggrin a Sudden Death nem ér sokat, mivel alig jön be, és csak a rage-t zabálja.
A Slam pedig igenis jobban megéri Heroic Strike helyett :P
Mindezt tapasztalat alapján mondom

• Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
Keresés:

Copyright MyCorp © 2025   Honlapszerkesztő - uCoz