Sziasztok papocskáim!!! Nem szeretnék túl sokat fecsegni, valakinek ad valami újat a leírás, valaki majd elveti, lesz aki nem ért néhány dolgot, és lesz aki osztja a véleményemet. Ez így van rendjén. Senki sem akar a másikra hasonlítani. Azt azonban szeretném megjegyezni, hogy sokat olvastam a papról és mégtöbbet játszottam vele, teszteltem sok talentet, sokfajta gemelést. Tán egyszer érdemes kipróbálni, aztán saját ízlés szerint alakítgatni
Itt egy olyan talent ami TOC-ra elég jól alkalmazható (nekem tökéletesen működik):
http://wow335.gamestool.net/priestt.php?0503203000000000000000000000235050032001152530015331251000000000000000000000000000
Glyphek:
-Circle of healing
-Flash heal
-Guardian spirit
(minor glyph ízlés szerint. Ajánlani tudom: Glyph of Fortitude, Glyph of Shackle Undead, Glyph of Shadowfiend)
Fontosabb spellek:
-Flash Heal (alapvető)
-Circle of Healing (COH) (raid heal)
-Prayer of Mending (POM) (egyedi raid heal)
-Renew (hot)
-Player of Healing (POH) (raid heal)
-Greater Heal (főként tank heal)
-Guardian Spirit (életmentő)
Egyéb kényesebb szituációkban és kivételes esetekben:
-Binding Heal (healeli a targeted és önmagadat)
-Divine Hymn (óriási raid heal)
-Power Word:Sheield (PWS) (absorb. disco jelleg)
-Dispel Magic (megszüntet 2 ártó spellt társadról, vagy ellenfélről két erősítő spellt)
-Mass Dispel (dispel magic területi verzió)
-Shackle Undead (első sebzésig bilincsbe fog egy UD lényt 50 sec-re)
Greater Heal és Player of Healing előtt mindig legyen felstackelve a Serendipity talent maximális, azaz 3as számig! Mindkét spell elég lassú, a talent felstackelése nélkül nagyon sok időt veszíthetünk, ami mint tudjuk ebben a játékban gyakran élet-halál kérdése
A spell ami segítségével felstackeljük nem más mint a Flash Heal és a Binding Heal. Egyértelmű tehát ha csupán tankot healelünk pl rhc-n (máshol nem igen tudom ezt elképzelni) : 3x Flash heal és jöhet Greater Heal, és újra előről. Avagy a leggyorsabb módja: 1x Binding Heal, 1x Flash Heal és már fenn is a 3as stack a Greaterhez. Raiden hasonlóképp a POH előtt! A 3as stack nélkül el se kezdjétek a POH vagy Greater Heal castolását!Hozzáadva (2012-03-07, 3:32 AM)
---------------------------------------------
Tudni kell, hogy a holy pap legfontosabb statja a haste és a spirit. Saját tapasztalat alapján a haste 13% kell legyen. Ez egy disco papnál máshogy működik.
-Miért is fontos a haste és miért kell kevesebb a disconak:
Egy H.Pap Enlightenment talent hiányában eleve 6%os haste hátrányban szenved. Márpedig a Player of Healeing (PoH) nagy raiden gyakran használt spell, amihez szükséges a haste, még ha a Serendipity talent hármas stacken is van. Na meg ott van eleve a Flash Heal. Alapvető pap spell. Minden spell kezdete
Disco papnak talentet nem nézve elegendő 5% hastet elérnie a "nagyok" szerint, mivel a Enlightenment + 6%, (Szóval 11% amit látnod kell unbuffed) a retri/moonkin aura + 3%, a Wrath of air totem + 5% hastet ad. Ez így összesen 19% haste. Egy 25ös raidre bőven elég. Mindezek alapkán a Holy Papnak nem árt 6%-al több alap hastet összeszedni, hogy ő is elérje a 11%-ot. Ez javasolt egy 25ös raidre, ha shámi,dudu/pala található a partyban. Én meg azt mondom ne hagyatkozzunk az eshetőségekre és minden holy pap próbáljon meg legalább 13 % hastet összeszedni, ha mégtöbb az se baj. (túlzásokba ne essünk :P )
Ha a haste megvan, akkor főként spiritre gemeljünk, majd intellect a második legfontosabb, aztán a spell power.
A spirit amiért fontos: (tisztázzuk hogy ez most csak holyra érvényes)
Spiritual Guidance talent: az össz spirited 25% át bonus spellpowerként kapod meg. -Minden 11 pontnyi spiritért kapsz 2,75 spellpowert.
Holy Concentration: Crit esetén a spirit-ből kapott manaregenerációd 50%-al megnő. Ez teszi kötelezővé holy papok számára a spiritre való gemelést.
Az intellectből még több manareg származik mint a spiritből, jogos a kérdés miért gemeljünk spiritre akkor mégis? A válasz annyi, hogy a Holy Concetration kizárólag spiriten alapul, mely crit esetén sokkal több manareget biztosit mint az intellectből kapott regeneráció. Ez az egyetlen talent mely rákényszeríti a holy papot a spiritre való gemelésre wotlk óta. (nem csak gemelésnél fontos, gearnél egyaránt)
Ha megvan a 13% haste:
Kék socketbe: +20 spirit
Sárga socket: +20 spirit
Piros socket: +10 spirit +10 intellect
Ha nincs meg a haste:
Kék socketbe: +10 haste +10 spirit
Sárga socket: +20 haste
Piros socket: +10 haste +10 spirit
Ha valakinek összejön 1000 manareg saját és egyéb buffok nélkül és még a 11-13% haste is megvan, akkor onnantól lehet nyugodtan a spellpowert tornyozni.
Remélem segíteni tudtam, szeretettel, szerelemmel, mély tisztelettel, Biff